2016 NUOG Working Group Meeting February 24-25, 2016 Sheraton Sand Key Resort Clearwater, FL

## Nuclear Utility Obsolescence Group

## **AGENDA**

Wednesday, February 24 <sup>th</sup>	
	Wednesday, 1 ebi daily 24
7:30am-8:30am (60 mins)	Breakfast
8:30am - 8:40am (10mins)	Opening - Welcome - Safety Brief (Howard LeCompte)
8:40am - 9:00am (20mins)	NUOG's Alignment with the Industry (Howard LeCompte)
9:00am - 9:20am (20mins)	Interface between NUOG and ERWG (Howard LeCompte, Dan Philipps)
9:20am - 9:45am (25mins)	INPO Update (Thomas Roddey)
9:45 am - 10:05am (20mins)	Break / Networking
10:05am – 11:30am (15mins per project)	Project Objectives and Goals  NUOG Collaboration Strategies - Paul Tobin / Howard LeCompte Obsolescence Prevention in Design Modifications - Dave Eswine / Scott Stewart Industry Obsolescence Impact on ER - Dan Philipps / Thomas Roddey Obsolescence Metrics Refresh - Syed Jaffery / Rob Littles Component Based Solutions Guide - Steve Ostrowski / Josh Bartlett
11:30am - 12:30pm (60mins)	Lunch
	Project Teams Breakout Sessions
12:30pm - 2:30pm (120mins)	<ul> <li>NUOG Collaboration Strategies - Paul Tobin / Howard LeCompte</li> <li>Obsolescence Prevention in Design Modifications - Dave Eswine / Scott Stewart</li> <li>Industry Obsolescence Impact on ER - Dan Philipps / Thomas Roddey</li> <li>Obsolescence Metrics Refresh - Syed Jaffery / Rob Littles</li> <li>Component Based Solutions Guide - Steve Ostrowski / Josh Bartlett</li> </ul>
2:30pm - 2:50pm (20mins)	Break / Networking
	Project Teams Breakout Session
2:50pm - 4:50pm (120mins)	<ul> <li>NUOG Collaboration Strategies - Paul Tobin / Howard LeCompte</li> <li>Obsolescence Prevention in Design Modifications - Dave Eswine / Scott Stewart</li> <li>Industry Obsolescence Impact on ER - Dan Philipps / Thomas Roddey</li> <li>Obsolescence Metrics Refresh - Syed Jaffery / Rob Littles</li> <li>Component Based Solutions Guide - Steve Ostrowski / Josh Bartlett</li> </ul>
4:50pm - 5:00pm (5 min)	Day One Adjourn (Howard LeCompte)
5:00pm-6:00pm (60mins)	SAC Face to Face Meeting

2016 NUOG Working Group Meeting February 24-25, 2016 Sheraton Sand Key Resort Clearwater, FL

## **AGENDA**



Thursday, February 25 <sup>th</sup>	
7:30am-8:30am (60 mins)	Breakfast
8:30am - 8:45am (15 mins)	Opening - Welcome - Safety Brief (Howard LeCompte)
	2015 NUOG Successes
8:45am – 9:45am (15 mins per project)	<ul> <li>2015 Resolved NUOG Collaborative Items - Paul Tobin</li> <li>Obsolescence Handbook / Survival Guide - Rob Santoro</li> <li>Data Clean-Up-Rob Santoro</li> <li>NUOG Charter - Howard LeCompte</li> </ul>
9:45am - 10:00am (15 min)	Obsolescence Mitigation Strategy (Ujjal Mondal)
	Project Teams Report Outs 1
10:00am – 10:45am (15 mins per project)	<ul> <li>NUOG Collaboration Strategies - Paul Tobin / Howard LeCompte</li> <li>Obsolescence Prevention in Design Modifications - Dave Eswine / Scott Stewart</li> <li>Industry Obsolescence Impact on ER - Dan Philipps / Thomas Roddey</li> </ul>
10:45 am - 11:00am (15 mins)	Break / Networking
11:00am – 11:30am (15 mins per project)	Project Teams Report Outs 2
	<ul> <li>Obsolescence Metrics Refresh – Syed Jaffery / Rob Littles</li> <li>Component Based Solutions Guide – Steve Ostrowski / Josh Bartlett</li> </ul>
11:30am - 11:40am (10 mins)	EPRI Critical Spares Benchmarking (Marc Tannenbaum)
11:40am - 11:50pm (10 mins)	Industry OVR Update - (Rob Santoro)
11:50pm - 12:00am (1 mins)	Wrap-Up and Adjourn – (Howard LeCompte / Dan Philipps)  > 2016 Annual Meeting-Washington DC > 2017 Annual Meeting Location
12:00pm - 1:00pm (1 hr)	Steering Committee/SAC Debrief-Working Lunch
1:00pm - 2:00pm	Steering Committee Wrap Up